Publicidad
Economía · 8 de Julio de 2012. 15:36h.

Eurovegas sólo financiará una tercera parte del proyecto

Junqueras advierte que el resto saldrá "del sector público o de inversores"

 Eurovegas sólo financiará una tercera parte del proyecto

Paseo de ERC, contra Eurovegas

El presidente de Esquerra, Oriol Junqueras, ha afirmado que el magnate norteamericano del juego, Sheldon Adelson, sólo financiará una tercera parte de Eurovegas. "Las promesas de inversión de Adelson no se cumplen, ya ha dicho que sólo aportaría una tercera parte de la inversión y las otras dos terceras partes habría aportarlas desde el sector público o buscar inversores por lo tanto debemos dedicar nuestros esfuerzos a un sector industria que aporta más puestos de trabajo", ha dicho.

El líder de ERC, que ha participado en un paseo contra Eurovegas entre Cornellà y Sant Boi acompañado por otros miembros del partido, ha puesto de manifiesto que "Derbi ha cerrado por una diferencia de 4 millones de euros ya Eurovegas sería de prever una inversión de 6.000 millones de euros". "¿Cuántas Derbi no salvaríamos con esta cifra?", se ha preguntado.

Junqueras ha explicado que en Catalunya sólo el 1% del PIB es agrario, sólo el 18% es industrial, y eso quiere decir que más del 80% es sector construcción y servicios. En este sentido, apuntó que "el modelo de Eurovegas es perpetuar e incrementar este modelo de desequilibrio económico, basado en el bajo valor añadido, en la baja calificación productiva. Además Eurovegas implica hipotecar un espacio de un valor extraordinario desde un punto de vista ambiental, pero también desde un punto de vista agrario y también desde un punto de vista industrial".

El presidente de ERC asegura que "Catalunya debe apostar por su tejido industrial si se dieran las facilidades que se dan a Eurovegas es posible que tuviéramos en Catalunya inversores industriales que generaran muchos más puestos de trabajo. Una inversión menor que Eurovegas como para ejemplo Seat genera 65.000 empleos directos e indirectos, siempre es mejor el sector industrial para los puestos de trabajo que genera y por el valor añadido de estos puestos de trabajo".

ERC apuesta por "hacer contable el Parque Agrario y una agricultura de carácter intensivo con un desarrollo industrial que aporte puestos de trabajo y valor añadido. Esto es perfectamente compaginable porque en estos momentos gran parte de los polígonos industriales del Baix Llobregat están vacíos y hay mucho margen para la actividad industrial que hay que potenciar teniendo en cuenta la situación estratégica junto al Puerto, de la zona Franca y el aeropuerto".

Publicidad

14 Comentarios

Publicidad
#5 Fran, Llinars, 10/07/2012 - 11:47

Doncs ja podría pendre nota ERC i finançar-se´n unicament amb les seves quotes d´afiliats i donacions voluntaries en lloc d´estar subvencionts. Per cert, nomès sou aquets de la foto? pot ser sigui perque les retallades han afectat al lloger d´autocars..

#4 arcadia, barcelona, 09/07/2012 - 20:05

Requalificar terrenys i vendre'ls a preu de rurals Buscar el finançament de 2/3 Fer-nos enrera de molts avenços socials Sous petits i propines a canvi de "servir bé", informes pèsims dels executors del projecte Gratacels infectes de per vida al Prat Llocs on MAI no voldríem veure-hi els fills

#3 MariMaria, bcn, 08/07/2012 - 20:15

Tinc esperances que el seny català aparegui en el cap dels polítics i vegin la barbaritat d'aquest projecte. És el conte de la lletera. Això serà un desastre pel pais. Els diners marxaran i els llocs de treball seran efímers i sense consistencia. I la inversió que cal és desmesurada. I el delta?

#3.1 pepet, barcelona, 08/07/2012 - 23:06

No sé si Eurovegas és el conte de la lletera, però tot el que diu en Junqueras sí que ho és.Quantes empreses ha creat o administrat en Junqueras o qualsevol altre polítics dels que ens diuen què hem de fer i com ho hem de fer? Aixís ens va, amb aquesta colla d'indocumentats.

#2 lluis, mataro, 08/07/2012 - 17:30

Aixo de financiar el 33% es anormal? Sr. Jonqueras si aspira a presidir la Generalitat necesita una mica mes de capacitacio. Lo normal en un negoci, es que el propietari aporti el 33% el resta es financiament alier. Obviament no de entitat publiques. MENYS DEMAGOGIA I MES PREPARACIO.PROU MONTILLAS

#2.1 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 08/07/2012 - 18:11

Abans de donar consells més val que aprenguis a escriure una mica millor, si no perds tota la credibilitat.

#2.2 pep, manresa, 08/07/2012 - 19:53

Dés que en una altra notícia ha posat que vol començar la independència amb una vaga social indefinida el GUIM sí que ha perdut tota la credibilitat
De fet, per mentalitats així vaig marxar jo d'ERC

#2.3 R.Garcia, LLEIDA, 09/07/2012 - 12:45

Això de que es el normal en un negoci lo del 33%, deu ser una nova escola de negocis qui ho diu, no?
S'han de sentir tonteries dels defensors de projectes que, per ara, no tenen ni cap ni peus, sol fum venut a uns polítics corruptes que volen sortir a la "foto".

#2.4 Antoni, Barcelona, 09/07/2012 - 13:42

En Lluís té tota la raó. Mireu QUALSEVOL balanç de QUALSEVOL EMPRESA i veureu que no n'hi ha cap que financiï les seves inversions només amb recursos propis. Una ràtio del 66% d'endeutament és força habitual (la mitjana de Catalunya el 2010 era d'aprox el 60%).

#2.5 Joan, Girona , 09/07/2012 - 16:22

Jo coneixia un empresari que era del Opus , i mira per on, SEMPRE a les seves empreses tenia el com a mínim el 51%. Això d ' endeutar.se es la millor manera d ' anarse'n a la fallida. Si Catalunya te aquests empresaris , li veig molt poc futur.

#2.6 Joan, Girona , 09/07/2012 - 16:28

Consell que em va donar una vella, que estava podrida de diners, guanyats a la Borsa. " NO treballis MAI amb calers deixats" Si estàs de sort t ' arruinaràs , si no estàs de sort a lo millor fins i tot acabes a la presó.

#1 Relacions Públiques, Barcelona, 08/07/2012 - 16:09

Ja hi ha qui estem treballant fermament perquè Eurovegas i Las Vegas Sands, tinguin el finançament inversor que és mereixen, i que mereix el nostre país. Avís per a navegants.

#1.2 Gerard, Barna, 09/07/2012 - 12:28

N'hi ha que estem treballant per oposar-nos frontalment a aquest projecte i les conseqüències nefastes que tindria per la ciutat i el país. Entre elles la dilatació del model que ens ha dut a la crisi actual (caixes incloses). Avís per a navegants àvids de fer negoci a qualsevol preu.

#1.3 R.Garcia, LLEIDA, 09/07/2012 - 12:42

SI i jo m'ho creuré quan ho demostrin. Aquest projecte està viciat d'inici, amb uns polítics que sol volen estar present a la "foto", però sense gaires anàlisis ben fetes del projecte, del seu cost en infraestructures i amb la poca capcitatat de generar llocs de treball, que vindrien de fora.