Economía · 18 de Enero de 2012. 16:30h.

La Caixa enfría la fusión con Bankia

Fainé afirma que "no hay ni negociación ni ningún papel"

La Caixa enfría la fusión con Bankia

Fainé, durante su discurso

El presidente de La Caixa, Isidre Fainé, ha enfriado las expectativas de la fusión con Bankia, que avanzó el pasado domingo La Vanguardia, en un acto en la Cámara de Barcelona para presentar la nueva orientación de la entidad después de que haya perdido la cuota cameral obligatoria. Fainé ha afirmado que "no hay ninguna negociación con Bankia ni hay ningún papel con Bankia, y esto lo quiero aclarar".

El Gobierno del PP, no vería mal una fusión de La Caixa y Bankia, según ha sabido e-notícies de fuentes al corriente de los contactos, por la mala situación financiera de la antigua Caja Madrid a raíz de la crisis inmobiliaria y la absorción de diferentes cajas, como Bancaja y Caixa Laietana. La fusión de La Caixa y Bankia, en efecto, dejaría vía libre al BBVA para absorber Catalunya Caixa, también tocada por la crisis.

La otra opción sería que La Caixa se quedara finalmente Catalunya Caixa, pero en este caso las dos redes territoriales se solaparán fuerza y ​​la reestructuración de personal también sería más costosa.

Publicidad
Publicidad

12 Comentarios

Publicidad
#6 Teresa, Lleida, 20/01/2012 - 07:49

Quelcom recorda la picabaralla de la Caixa i Pizarro. van dir primer alemana que catalana, al final va ser italiana.

#5 ramon, barcelona-c, 19/01/2012 - 23:44

Aixó estaba planificat fa tres anys i significaba la pérdua de la Caixa en cinc o deu anys .Primer es traslada la tresorería ....després la .......i al final la seu central .

#4 Gerard, Barna, 19/01/2012 - 19:29

Els nostres polítics parlen molt de l'espoli però s'han empassat un gripau de 400 tonelades en l'assalt organitzat de les caixes cat. Segurament, no hi trobo cap altra explicació, perquè hi estan ficats d'una o altra manera. No sento cap simpatia per La Caixa pero q a Madrid s'arreglin ells.

#3 Altra Jordi, Barcelona, 18/01/2012 - 19:12

Espanya, al final, sempre ens acaba traint.
Voto per fer neteja a Catalunya, mirant al futur amb una Entital poderosa (i ja té prou competéncia amb la banca); així doncs, el millor per mí, una integració de CatalunyaCaixa amb la Caixa, economíes d'escala i catalanas n'hi ha alguna de millor?

#3.1 Javi, Barcelona, 18/01/2012 - 21:09

Como se nota que entiendes eh? Esa fusión traería el cierre de un montón de oficinas y de miles de trabajadores a la calle por solapamiento.

#3.2 Dimas, Barcelona, 19/01/2012 - 12:20

Para Altra JordI: una fusión de cajas catalanas sería concentrar el negocio (y los riesgos) en Cataluña. La economía de escala se consigue aumentando la actividad en toda España y para ello se necesitan las fusiones con cajas foráneas.

#3.3 Gerard, Barna, 19/01/2012 - 19:32

Deixeu-vos de competir pel miserable mercat espanyol. Si de cas, ens cal un banc català potent que competeixi a nivell europeu, i no només en el preu de les comissions desmesurades que ens imposen, ja sigui a Cat o a Espanya. De fet, s'hauria de començar de zero per esborrar tants vicis.

#2 Pep, BCN, 18/01/2012 - 17:49

Exacte. Segur que hi haurà fusió quan ho desmenteixen. Globus sonda la vista. Caminem cap un monopoli alrre cop (i per això serveix el lliure mercat?) i cap uns paradets més a la bossa. Dos mil? Cinc mil? Cap els 6 milions d'aturats a Espanya...