Economía · 28 de Enero de 2013. 08:33h.

Valls dice que CiU no está "adelgazando" la Generalitat

"Toda la reducción de empresas públicas no se está llevando a cabo"

Valls dice que CiU no está "adelgazando" la Generalitat

Valls, con Mas y Mena, en una foto de archivo

El presidente de la Cámara de Comercio de Barcelona, Miquel Valls, ha afirmado que la reducción de la administración pública, que se anunció cuando se constituyó el nuevo Govern, no se están llevando a cabo como debería.

En declaraciones a la Cope, ha dicho que "toda la reducción de empresas públicas, de agencias, de la administración pública, que desde el inicio del Govern de la Generalitat se puso encima de la mesa, no se está llevando a cabo. Esta es la realidad. Se suben los impuestos pero no se reducen los gastos".

Valls ha pedido al Ejecutivo que tome medidas urgentes para abordar la grave situación económica. Una cuestión, dijo, que es una de las máximas preocupaciones de la Cámara. También ha lamentado que no haya una política industrial en Catalunya, y que haya que ir veinte años atrás para encontrar alguna medida similar. "Una política industrial global, a medio y largo plazo, no ha sido objeto de ningún gobierno en los últimos 10 años".

Según el presidente de la Cámara de Comercio de Barcelona, cuando se anunciaron las subidas de impuestos por parte de la Generalitat, la Cámara ya se mostró radicalmente en contra. Dice Valls que estas medidas lo único que consiguen es deprimir, aún más, la actividad económica.

Sobre el acto previsto para el próximo 14 de febrero, en la que se unirán las patronales y la Cámara de Comercio para dar un empujón a la economía catalana, Miquel Valls asegura que no es ninguna llamada de atención a nadie. Unicamente será, dice, un acto económico donde se quiere poner de manifiesto el papel de la empresa en la creación de riqueza y puestos de trabajo, tanto en Catalunya como en España.

Publicidad
Publicidad

18 Comentarios

Publicidad
#13 josep1953, barcelona, 29/01/2013 - 16:47

aquest es el mateix que li reia les gracies a la ministra de Fomento quan visitaba Barcelona i deixaba penjat el projecte i el compromis del por de Barcelona, aquest es el mateix que calla davant el incumpliment del Estat davant Catalun ya, sense pagar els deutes.

#12 Jordi O., Barcelona, 28/01/2013 - 19:19

Aquest home és insaciable! Encara vol més subvencions? Per què mai proposa el tancament de les Cambres?

#11 Marta V, BCN, 28/01/2013 - 13:50

Totalment d'acord amb el Sr. Valls. Ja fa dos anys que quan van entrar al Govern, CIU va comunicar que faria un dimensionament de l'Administració Pública, u de moment, no ha fet res de res. Si, algunes cosetes de poca monta per complir expedient. Pujar impostos i reduir salaris ho fan ipso facto

#11.1 Terraxa, Terrassa, 28/01/2013 - 14:33

És veritat, en Mas no ha redimensionat res, a diferència de l'anterior, que en 7 anys va ser capaç de dimensionar estratosfèricament l'administració i la despesa, sense que ningú reconegués el seu mèrit.

#10 Raquel, Barcelona, 28/01/2013 - 12:22

Doncs que li diguin als 170 persones que han estat acomiadades al INCASOL.... Quina vergonya!!!

#10.1 dddd, Cornella, 28/01/2013 - 14:01

I com hi van entrar?
Es van respectar els principis constitucionals d'igualtat merit i capacitat en la seva contractació?

#10.2 Raquel, Barcelona, 28/01/2013 - 15:28

És a dir, quan,es demana que s'aprimi l'administració i ho fan, llavors també li trobem pegues i diem que ha estat pq la contractació ha estat irregular o massa, i no ens preguntem quan va iniciar-se aquestes contractacions?? O algú es pregunta què s'està fent a l'ACA o altres empreses públiques?

#9 Alba, Barcelona, 28/01/2013 - 11:56

Doncs que proposi què tanquem, quants hospitals, quantes escoles i quants departaments que donen subvencions a la indústria. I que no vinguin amb el tema de les ambaixades que més costen els cotxes oficials de la casa del Rei.